DEELNEMERS

EDITIE 2016 

De volledige deelnemerslijst vind u HIER terug. 

EDITIE 2015

We kunnen jullie nu reeds zeggen dat Belgisch kampioen Preben Van Hecke Zondag zal starten.ook deze 4 teams hebben hun deelname zondag bevestigd

Roth-Skoda uit Zwitserland

Metec-TKH uit Nederland, conti team van Adrie van Houwelingen

Colba-Superano ham uit Belgie, van Peter Bauwens

Team Differdange-Losch uit Luxemburg, met oa. Johan Coenen

De volledige deelnemerslijst vind u HIER terug. 

EDITIE 2014

 Met dank aan de Jaartallen Leuven hebben wij ondanks een bikkelharde concurrentie vanuit verschillende “Ronde Landen”(Spanje en Engeland) een schitterend deelnemersveld mogen begroeten in de hoofdstad van Vlaams-Brabant.De Duitser André Greipel(Lotto-Belisol) was dan ook de “Kers op de taart” door zijn schitterende spurtkwaliteiten te demonstreren en zich als winnaar van de 48e editie van de GP Jef Scherens op zijn naam te schrijven. Hij haalde het in een adembenemende sprint net voor Tom Van Asbroeck(Topsport Vlaanderen-Baloise) en de Nederlander Danny van Poppel(Trek). Kenny van Hummel(4e) en landgenoot Kenneth Vanbilsen(5e) vervolledigden de top vijf.

EDITIE 2013

Waar we oprecht trots op zijn is dat supertalent én Leuvenaar Jasper Stuyven ( toekomstig ploegmaat van Cancellara ) zal starten te Leuven, en waarom zou dat andere talent en huidig Europees kampioen Sean de Bie de benen niet eens willen testen met het oog op het wereldkampioenschap in Firenze.

Het parcours zal loodzwaar zijn met reeds 12 beklimmingen tijdens de grote lus doorheen Oost-Brabant, de Vossemberg, de Langestraat en de Koxberg zijn stevige kuitenbijters die de renners elk vier maal mogen opstormen, tijdens de 8 plaatselijke ronden krijgt het peleton nog eens 16 hellingen te verorberen. Op een aangepast stadsparcours wegens de wegenwerken zijn we toch wel trots te melden dat de Wijnpers en de Keizersberg nog steeds op het menu staan.

We houden jullie hier geregeld op de hoogte met updates over de deelnemerslijst en andere nieuwtjes!

EDITIE 2012

Net zoals de voorbije edities trachten we dit jaar opnieuw een sterk, internationaal deelnemersveld aan de start te brengen in onze 46ste Grote Prijs.

Omega Pharma-Quick Step komt aan de start met enkele absolute toppers! Tom Boonen rijdt voor de eerste keer in Leuven, samen met  ‘la Machine’ Sylvain Chavanel, zoals steeds krijgen zij hulp van hun trouwe luitenant Stijn Vandenbergh, het doet ons ook enorm veel plezier dat de winnaar van vorig jaar, Jérome Pineau, opnieuw van de partij is!  Onze andere Belgische Pro-Tourploeg Lotto-Belisol zal voor stevig weerwerk zorgen met oa. Jelle Vanendert en Francis De Greef.

Enkele Franse topploegen zoals AG2R- la Mondiale (met Jimmy Casper en Sébastien Hinault) en Europcar met Sébastien Chavanel ( broer van…) en Turgot ( 2de achter Tom Boonen in Parijs-Roubaix)  zullen de Belgische toppers het vuur aan de schenen leggen. Vanuit Nederland komt de altijd aanvallende en attractief rijdende Pro-Tourploeg Vacansoleil-DCM met toppers als Leukemans, Hoogerland, Devolder en man van de streek Frederik Veuchelen. Wie weet vindt Vladimir Gusev van Katusha zijn oude niveau terug op het zware Leuvense stadsparcours…

De Italianen van Vini Farnese-Selle Italia zullen zich evenmin onbetuigd laten met onze landgenoot Kevin Hulsmans en de aalvlugge Andrea Guardini, die dit jaar liefst 6 ritten won in de Ronde van Langwaki én de 18de rit in de Giro d’Italia, in de kijker!! Met al dit sprintgeweld zal wereldtopper Oscar Freire niet op voorhand gewonnen hebben als het op een groepspurt uitdraait…

AccentJobs-Willems Veranda, Topsport Vlaanderen-Mercator en Landbouwkrediet zijn er eveneens op gebrand het spektakel te verzorgen tijdens de 46ste editie van Rondom Leuven!

De veldrijders van Telenet-Fidea, Sunweb-Revor en BKCP-Powerplus met wereldkampioen Niels Albert kunnen hun conditie komen aanscherpen op ons selectief stadsparcours met zijn nijdige hellingen.

Volledige deelnemerslijst en andere informatie wordt verschaft tijdens de persconferentie op donderdag 23 augustus 2012 in de Salons Georges.

Neem alvast een kijkje naar de huidige deelnemerslijst en zoek alvast uit voor wie je kan supporteren op zondag 2 september!!

deelnemerslijst in PDF versie