BEREIKBAARHEID

Leuven is de hoofdplaats van de provincie Vlaams-Brabant en ligt zowat centraal in België: loodrecht onder Antwerpen en ten oosten van de hoofdstad Brussel. Het centrum van Leuven ligt op zowat 27,5 km van het centrum van Brussel en op slechts 65 km van de stadskern van Antwerpen. De stad is makkelijk te bereiken langs de autosnelweg, want Leuven ligt pal aan het knooppunt van 2 belangrijke autostrades: de E40 en de E314.

De luchthaven Brussel-Nationaal-Luchthaven Zaventem ligt slechts op 20 kilometer van Leuven of een kwartier rijden. Leuven heeft bovendien een ruim treinstation op de drukke spoorwegas Oostende-Brussel-Leuven-Luik-Keulen. De meeste frequente treinaansluitingen verbinden Leuven met Mechelen, Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Oostende, Hasselt en Luik. Het station bevindt zich langs het parcours van de wedstrijd en slechts op enkele honderden meters van de start- en aankomst. Bijkomende informatie over de bereikbaarheid van het parcours vind je bij verkeersinfo.

Leuven biedt een hele waaier van overnachtingsmogelijkheden: van het traditionele hotel over de budgetvriendelijke jeugdherberg tot de luxueuze gastenkamers. Of wat had je gedacht van een bed & breakfast? Een overzicht van de hotels vindt u op www.leuven.be.

Op bijgevoegde schets kan je  bekijken hoe je de wedstrijd en/of de stad Leuven kan bereiken met de wagen tijdens de wielerwedstrijd, de buitenring blijft in de juiste rijrichting bereikbaar, begeef je echter tijdig ter plaatse want verkeersopstoppingen zijn niet te vermijden: 

BEREIKBAARHEID WEDSTRIJD

BEREIKBAARHEID STAD LEUVEN